Houbová polévka podávaná s domácím svítkem
30
3
2
Dýni vypeckujeme, nakrájíme na stroužky, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme a na oleji necháme zesklovatět, přidáme dýni a smažíme další asi 3 minuty, přilijeme vývar a svaříme. Osolíme, opepříme ochutíme bobkovým listem a dusíme asi 20 minut. Česnek utřeme, nakrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme máslo a česnek i chléb osmažíme dokřupava (stále mícháme). Krutony necháme oschnout na papírové utěrce. Z polévky vyndáme bobkový list a dýni rozmixujeme ručním mixérem. Nakonec do polévky přilijeme mléko, přivedeme k varu, osolíme a opepříme, dochutíme muškátem. Nakonec polévku ozdobíme crème fraîche, posypeme krutony a řeřichou.