Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňová polévka s kukuřicí

Autor receptu: Trrri (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Výhodou tohohle druhu dýně je, že se nemusí loupat, protože šlupka je poměrně tenká a uvaří se. Dýni hokkaido rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme na olivovém oleji a cibulce do mírně hněda. Zalijeme vodou a přidáme kostku nebo pár lžic zeleninového vývaru. Vaříme do měkka. Když je dýně rozvařená, rozmixujeme ji na jemnou kaši. Okořeníme ji solí, pepřem a muškátovým oříškem (nebo dalším kořením dle chuti) a chvilku ještě povaříme. Přidáme smetanu a kukuřici a podáváme. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PF*13 |11. června 2013
proč NE Odpovědět
Trrri |11. června 2013
vyzkoušejte, dýni mají většinou rádi i děti - jako krém nebo jako polívku nebo pečenou. Je taková sladší. :) Odpovědět
dagmar.vrbicka |10. června 2013
dobrotka,vyzkouším,dýni miluji Odpovědět
macik |9. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!