Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňové perníčky

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vařenou dýni osušte a rozmačkejte na pyré, přidejte vejce, med a fruktózu, umíchejte na hladkou hmotu. Přidejte špaldovou mouku smíchanou s jedlou sodou a perníkovým kořením. Změklé máslo zapracujte do perníkového těsta, pokud se bude lepit, přidejte mouku (lepivost záleží na hustotě medu). Těsto nechte uležet do druhého dne na chladném místě. Vyválejte plát asi 1/2 cm silný a vykrájejte libovolné tvary. Pečte cca 12 minut na 170°C, dokud perníčky nebudou na povrchu zlaté. Hotové potírejte polevou smíchanou z 20g fruktózy, 2 lžic rumu a citronové šťávy. Dýňové perníčky můžeme ještě přizdobit bílou polevou a můžeme je udělat i s vitráží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!