Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Vařenou dýni osušte a rozmačkejte na pyré, přidejte vejce, med a fruktózu, umíchejte na hladkou hmotu. Přidejte špaldovou mouku smíchanou s jedlou sodou a perníkovým kořením. Změklé máslo zapracujte do perníkového těsta, pokud se bude lepit, přidejte mouku (lepivost záleží na hustotě medu). Těsto nechte uležet do druhého dne na chladném místě. Vyválejte plát asi 1/2 cm silný a vykrájejte libovolné tvary. Pečte cca 12 minut na 170°C, dokud perníčky nebudou na povrchu zlaté. Hotové potírejte polevou smíchanou z 20g fruktózy, 2 lžic rumu a citronové šťávy. Dýňové perníčky můžeme ještě přizdobit bílou polevou a můžeme je udělat i s vitráží.