Červenou cibuli oloupeme a potom ostrým nožem nakrájíme na plátky. Nasypeme do hrnce a podusíme na trošce másla. Vsypeme přírodní hnědý cukr, přilijeme bílý vinný ocet, ochutíme solí i pepřem a redukujeme na mírném ohni, až je džem přiměřeně hustý. Na závěr zalijeme likérem Chambord, ještě asi minutku mícháme a pak hrnec sundáme ze sporáku. Během přípravy džemu si připravíme sklenice, které dobře vymyjeme horkou vodou včetně víček a pak usušíme. Uvařený džem do sklenic nalijeme a ihned uzavřeme víčky. Otočíme dnem vzhůru a postavíme víčkem na utěrku. Takto necháme džem zchladnout. Džem z nasládlé cibule je výbornou přílohou k různým druhům paštik, grilovaným masům a podobně. Po otevření skladujeme v chladničce. Chambord-francouzský likér, naložené lesní plody v koňaku,vanilka, citrusy a med. Intenzivní chuť a vůně po malinách.