Staňte se našimi fanoušky na:

Džuveč s mletým masem

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme papriky nakrájené na nudličky. Brambory oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Rýži uvaříme. Do zapékací mísy skládáme vrstvu cibule s paprikou, osolíme, opepříme a na ní skládáme vrstvu brambor a pak vrstvu mletého masa předtím naloženého v oleji, soli a pepři, vrstvu rýže a vrstvu rajčat. Takto skládáme, dokud máme suroviny. Na vrchu musejí být rajčata. Zbytek oleje smícháme s vodou a nalijeme na džuveč. Pečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C, dokud vše úplně nezměkne a voda se nevypaří. Na konec přelijeme džuveč žloutkem rozšlehaným se smetanou a ještě chvilku pečeme (asi 10-15 minut).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tynkkatynusee.kollarova |21. června 2015
Džuveč..áá spomínka na střední školu, mistrová pořád jak je to výborný a já, že tohle vžádným případě jíst nebudu.. → → po ochutnání jsem se mohla proklínat, protože je to jedno z nejlepších jídel... :) ♥ dávám plus a přidávám do oblíbených a děkuji za připomenutí :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!