Staňte se našimi fanoušky na:

Fazole se zelenými fazolkami

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazole omyjeme, namočíme do studené vody a necháme je v ní přes noc odstát. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme a smícháme se špetkou soli. Slaninu nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na oleji, pak přidáme cibuli a česnek a smažíme asi 3 minuty, dokud vše nezměkne. Vše přendáme do větší nádoby, přidáme fazole, tymián a 1,25 l vody a pod pokličkou vaříme, dokud fazole nezměknou. Osolíme. Mezitím si omyjeme zelené fazolky, odstraníme konce a nakrájíme je na kousky. Přidáme je k fazolím. Přidáme saturejku a vaříme, dokud vše nezměkne. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |24. května 2013
vypadá to zajímavě, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!