Vegelečo
30
1
2
Všechna vejce uvaříme na tvrdo a po vychladnutí je oloupeme. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka v osolené vodě. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Poté zasypeme moukou a připravíme si tak jíšku. Přilijeme smetanu, kefír a fazolky i s nálevem. Povaříme 15 minut. Potom osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s vejci uvařenými natvrdo a bramborem. Pokud je omáčka příliš řídká odebereme jí trochu a vmícháme do ní ještě mouku, pak to opět vrátíme ke zbytku a povaříme. Pokud je omáčka příliš kyselá, vmícháme do ní trochu cukr. Pokud chceme omáčku naopak ještě kyselejší, vmícháme do ní ocet.