Holandský řízek
60
19
46
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut. Filety bez kůže osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran. Pak je přemístíme do misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 8 minut. Připravíme omáčku: Do kastrůlku vlijeme víno i pomerančovou šťávu a necháme je mírně svařit. Osolíme, opepříme a všleháme žloutky. Vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku. Nakonec přidáme dílky pomeranče. Uvařený chřest překrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a vše prohřejeme. Podáváme s opepřenými filety lososa.