Flíčky s jablky 1/4kg flíčků (nebo jiných těstovin), 50g másla, 1/2kg jablek, 2 lžíce rumu, citronová šťáva, skořice, cukr, 50g vlašských ořechů, marmeláda, sůl, 30g rozinek Flíčky uvaříme v osolené vodě, propláchneme je studenou vodou a promastíme máslem, aby se neslepily. Pak udusíme jablka, přidáme citronovou šťávu, rum, skořici a přisladíme. Jablka smícháme s flíčky, drcenými ořechy, rozinkami a narovnáme do vymazané zapékací misky, zapečeme. Hotové flíčky přelijeme zředěnou marmeládou. Chlebovec s jablky 300g tvrdého chleba, 50g vlašských ořechů, 60g cukru, 60g másla, citronová kůra, 2 lžíce rozinek, 3 lžíce rumu, 1/8 l smetany, 400g jablek, 3 lžíce moučkového cukru Ustrouhaný chléb promícháme s cukrem, mletými ořechy, citronovou kůrou a rozinkami. Zvlhčíme rumem, troškou smetany a polovinou másla. Do vymazané nákypové formy dáme 1/3 směsi, na ni polovinu nastrouhaných jablek, pocukrujeme, posypeme rozinkami a dáme další vrstvu chlebové směsi. Pak znovu vrstvu jablek a navrch třetí díl směsi. Hmotu trochu stiskneme, pokapeme máslem a smetanou a zprudka upečeme. Upečený chlebovec pocukrujeme.