Staňte se našimi fanoušky na:

Florentky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Meruňky nakrájíme na kousky, svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandlové lupínky a arašídy, kandované ovoce,, sušené meruňky i rozinky. odstavíme a vmícháme mouku- Ještě z horké hmoty lžičkou vykrajujeme kopečky a klademe na vymaštěný a posypaný plech. Pečeme asi 5 minut v předehřáté troubě na 240°C. Necháme částečně vychladnout a nožem nebo škrabkou sejmeme z plechu. Ve vodní lázni rozpustíme nasekanou čokoládu (teplota by neměla přesáhnout 50°C) a můžeme ji ještě podle potřeby naředit tukem. Polevou potřeme spodní část upečených florentek a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

edita.mickova |23. řijna 2013
ty zbožňuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!