Část mléka trochu ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj cukr, rozdrobíme droždí a v teple necháme vzejít kvásek. Do mouky uděláme důlek, kam vlijeme droždí spolu se zbylým mlékem, 6 lžícemi olivového oleje a větší špetkou soli. Důkladně směs propracujeme. Těsto musíme hníst poměrně dlouho, asi 10 - 15 minut. Když je těsto krásně hladké, uděláme z něj kouli, kterou několikrát "vymácháme" v misce s vlažnou vodou. Nyní dáme těsto do tepla přibližně na hodinu a půl kynout. Až těsto vykyne, znovu ho na pomoučené pracovní ploše pořádně popracujeme. Rozdělíme je na 4 díly, z těch vytvoříme vyšší placku a necháme je znovu ještě asi 10 minut kynout. Těstu jen prospěje, když si před pečením trochu odpočine. Můžeme si zatím zahřát troubu na 200°C. Nyní vtlačíme do každé placky prstem přibližně 20 důlků, do kterých zatlačíme olivy. Občas do těsta zapíchneme větvičku rozmarýnu. Placky opět necháme pár minut v klidu. Připravíme si plechy na pečení: polijeme je větším množstvím oleje a posypeme hrubou mořskou solí. Chleby dáme na plechy a zakapeme olivovým olejem - hlavně v důlcích. Olej se během pečení do těsta krásně vsákne a udělá ho ještě vláčnější. Pečeme v rozpálené troubě 20 až 25 minut. Focaccia musí jemně zezlátnout.