Na těsto promíchejte v misce droždí, cukr a 180 ml vlažné vody. Přikryjte a nechte kvásek vzejít. Mouku prosejte do velké mísy, vmíchejte kvásek a polovinu oleje a vypracujte měkké těsto, které pak na pomoučené ploše ještě 10 minut hněťte. V olejem vytřené míse jej pak nechte na teplém místě kynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Pak jím několikrát bouchněte o pracovní plochu, abyste vypudili přebytečný vzduch, rozdělte na několik dílů, každý ještě prohněťte a vytvarujte. Vymažte olejem pekáček o rozměrech 20 x 30 cm a vyložte ho těstem. Nechte stát v teple asi 30 minut, aby těsto ještě trochu vykynulo. Troubu předehřejte na 240°C. V malé misce spolu promíchejte zbylý olej a česnek. Prsty udělejte ve vykynutém těstě v pekáčku důlky až ke dnu pekáče, ale tak, abyste těsto neprotrhli. Zakapejte lžící oleje s česnekem a posypte je solí. Posázejte rozmarýnem a olivami a nechte na teplém místě znovu 30 minut stát. Pečte asi 12 minut, až focaccia zezlátne potřete zbylým česnekovým olejem a podávejte pokrájenou na řezy.