Opláchnutý díl roštěnce nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pomoučníme a rychleji opečeme po obou stranách na dvou třetinách tuku. Opečené plátky vyjmeme, ve zbylém tuku osmahneme prosátou mouku dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme, dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme nové koření a bobkový list a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme mléko a smetanu, povaříme a ochutíme bílým vínem. Na zbylém tuku částečně rozpustíme na nudličky krájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené sterilované okurky a nakonec sterilovaný hrášek. Vše krátce podusíme. Směs přidáme k hotovým roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a společně podusíme.