Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzské preclíčky

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku promícháme s droždím, přidáme cukr, vodu a sůl a zaděláme hladké, vláčné těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na 8 stejně velkých dílů dlouhých 45 cm. Vytvarujeme preclíky položíme na vymaštěný plech a necháme ještě přikryté asi 20 minut kynout. Potřeme 1 žloutkem smíchaným s 1 lžičkou sójové omáčky. Pečeme asi 20 minut. Pak necháme ve vypnuté troubě ještě několik minut dosušit. Podle chuti můžeme před upečením posypat trochou hrubé soli, sezamem nebo mákem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucinka34 |12. listopadu 2013
super 1+ Odpovědět
Kuchař3|14. listopadu 2013
trvanlivé, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!