Nalijte trošku olivového oleje (cca 3 polévkové lžíce) do malého hrnce nebo pánve. Následně vložte mleté maso, opepřete ho a osolte. Maso smažte na středním ohni dokud není hotové. Hotové maso zalijte rajčatovým protlakem. Protlak osolte, opepřete a zakryjte pokličkou – nechte vařit na velmi mírném ohni min. 1 hodinu. Protlak musí pomalu bublat a ne naplno vřít. Potom dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji hrubou solí (cca 1/3 hrsti). Až začne bublat voda dejte do ní vařit gnocchi. Gnocchi jsou hotové zhruba po 1 minutě, poznáte, že jsou hotové až vám vyplavou na povrch – pokud si nejste jistí tak ochutnejte – nenechejte je hlavně vařit příliš dlouho jinak se rozblebtají. Na konec smíchejte gnocchi s omáčkou a podávejte posypané parmezánem.