Staňte se našimi fanoušky na:

Goja - romská kuchyně

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kromě uvedených ingrediencí potřebujeme ještě: hrubá vepřová střeva a kuchyňskou nit. Jedná se o klasické těsto na bramborové placky, které se plní do hrubých vepřových střev. Nepleťme si tyto střeva se střevy na klobásy, neboť goju dělá právě toto střevo. Připravíme si těsto jako na bramborové placky. Konec střeva zavážeme, aby nám nevyjela směs a přiměřeně naplníme těstem. Střevo na konci zavážeme a vaříme v horké osolené vodě zhruba 30 až 40 minut. Pak goju vytáhneme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme dalších 20 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |24. dubna 2014
Jo .... a metr střev mě stál necelých 5 Kč. Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
Myslela jsem, že bude poměrně těžké sehnat vepřová střeva, ale u nás jsou "Řeznické potřeby" kde je v pohodě koupím a ještě jsem zjistila, že není problém objednat u řezníka - objednala jsem v úterý a dnes jsem si je vyzvedla. :-) Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
jana.remkova.7 |9. dubna 2013
Já nepochybuji o tom, že to bude super bašta!! Už jsem o tom slyšela, jen jsem nikde nenašla recept. Jen ta střeva asi seženu spíš tenší, ale určitě to vyzkouším! Paráda!!! Odpovědět
Rentiér1946 |9. dubna 2013
Ano, jí se to samotné. I když.... kdo si k tomu bude chtít dát maso, ať si dá. Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
hm....a jak se to jí jen tak? Odpovědět
Rentiér1946 |9. dubna 2013
Dle Romů se jedná o jedinečné jídlo tohoto druhu v Evropě. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!