Staňte se našimi fanoušky na:

Granita di caffé - mražený dezert z kávy

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V silné horké kávě (nejlépe espresu) rozpusťte cukr a vlažnou pak nechte v ledničce vychladit. Kávu nalijte do ploché formy na led bez mřížky a dejte do mrazničky. Ledovou krustu, která se po chvíli na kávě utvoří, rozdrťte lžící a po chvíli totéž opakujte tak dlouho, dokud se tekutina nepromění na krystalickou tříšť. Mezitím dejte do ledničky vychladit nádobu na šlehání a poté v ní s cukrem ušlehejte smetanu. Do sklenic dejte krystaly kávy, na ně navrstvěte šlehačku a její povrch poprašte kakaem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
kymlal |1. ledna 2014
určitě vyzkouším Odpovědět
doxunka|7. ledna 2014
vypadá dobře :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!