Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinované kuřecí ragú

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky a poloviny dávky másla připravíme světlou jíšku,zředíme ji mlékem a trochou šťávy z pečeného kuřete, rozšleháme osolíme, okořeníme a za stálého míchání povaříme v hustou omáčku. Do vlažné omáčky vmícháme žloutek rozšlehaný ve lžíci mléka,kuřecí maso a šunku pokrájené na kostičky, okapaný hrášek, jemně rozsekanou petrželku, citronovou šťávu a 4 lžíce strouhaného sýra. Ragú rozdělíme do šesti malých zapékacích misek (nejvhodnější jsou mušle, ale nemusí být) vymazaných máslem a vysypaných strouhankou, posypeme strouhaným sýrem a prudce zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Při podání doplníme dílky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |17. ledna 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!