Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinované smetanové brambory

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1,5 kg brambor oškrábejte a nakrájejte na milimetrové plátky. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160 °C. Brambory vrstvěte do máslem vymaštěné a česnekem vytřené zapékací nádoby. Každou vrstvu osolte a okořeňte sušenou šalvějí, čerstvě namletým pepřem, a vše zalijte 250 ml 12% smetany a 50 ml silného vývaru. Brambory zakryjte pečicím papírem a zatižte (třeba poklicí) tak, aby vrstvy brambor k sobě co nejlépe přilnuly. Pečte asi hodinu a čtvrt; pak sejměte papír a ještě patnáct minut dopečte dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |9. února 2014
Sbíhají se mi sliny. Odpovědět
yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
joko |10. ledna 2014
ukladam a i vyzkousim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!