Lze použít jakékoliv papriky, ale já mám rád ty bílé. Papriky omyjeme. Uřízneme horní část, aby náv zůstala "poklička" na uzavření naplněného lusku. Vyčistíme papriku od jadérek. Nakrájíme na kostky (cca 1cm) fetu (balkánský sýr). Olivy, sušená rajčata nakrájíme na menší kousky. Česnek propasírujeme lisem na česnek nebo nasekáme na drobno. Směs lehce promícháme a přidáme do ní 1-2 lžíce (podle množství, aby to nebylo moc tekuté, spíš jen tak pro chuť) řeckého jogurtu (zakysané smetany). Přidáme podle chuti koření a česnek. Můžeme osolit, ale pozor, feta je dost slaná! Směsí plníme lusky, je dobré lžící zatlačit směs až na konec. Lusk uzavřeme "pokličkou", kterou můžeme připevnit párátky. Troubu rozpálíme na grill 180-200 st. Lusky dáme do zapékací misky, pokapeme olivovým olejem a dáme zapékat. Během grilování lusky otáčíme, případně můžeme potírat "výpekem" s olivovým olejem. K paprikám ideálně jako přílohu dáme tousty nebo topinky.