Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, posypeme hrubě rozdrceným pepřem a necháme v misce odležet 1-4 hodiny. Máslo necháme trochu změknout a promícháme s kečupem. Těsně před grilováním masa rozšleháme vejce se čtyřmi lžícemi vody a se solí a na oleji připravíme 4 omelety. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Grilujeme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je opékáme 1 1/2-2 minuty, Hotové řízky osolíme, přeložíme na omelety, poklademe připraveným máslem a volné konce omelet přeložíme přes řízky. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.