Vepřové řízky odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, okořeníme, vložíme do misky a necháme v chladničce 1-4 hodiny odležet. Máslo necháme trochu změknout, mírně osolíme a promícháme s usekanou petrželkou. Hrášek prohřejeme v nálevu. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Opékáme je 3 1/2-4 minuty, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. V kontaktním grilu, zahřátém na nejvyšší stupeň, je opékáme 1 1/2-2 minuty, Hotové řízky přeložíme na talíře, osolíme, poklademe petrželkovým máslem a obložíme odkapaným hráškem. Vhodná příloha je rýže.