Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovaný flan steak s ratte brambůrky, císařským luskem a omáčkou z portského vína

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Maso nakrájíme na steaky a uložíme do olivového oleje smíchaného s tymiánem, čerstvě nadrceným pepřem a česnekem přes noc. 2) Císařské lusky spaříme v horké vodě, zchladíme ledem a zakápneme olivovým olejem a osolíme. 3) Ratté brambůrky omyjeme, překrojíme podélně na půlky a dáme do zapékací nádoby. Osolíme, přidáme bobkový list, jeden stroužek česneku (neoloupaný, jen rozkrojený na půl) a rozmarýn. Pečeme pod grilem aspoň 2 hodiny. 4) Maso opékáme 3 minuty z každé strany. 5) Na omáčku z portského vína svaříme víno s máslem, demi glace a hořčicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |7. řijna 2014
Demiglace je na fotce? Odpovědět
piškot |27. září 2014
1+++ Odpovědět
objev |25. září 2014
Silný vývar demiglace nebo demi-glace je tradiční základ omáček, ke koupení například v Makru nebo na internetu. Odpovědět
objev |25. září 2014
Ratté brambory jsou pěstované v rašelině a mají jedinečnou chuť připomínající kaštany. Odpovědět
objev |25. září 2014
Císařské lusky jsou vlastně hrachové lusky, ještě s malými nebo téměř žádnými kuličkami uvnitř. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!