pro 4 osoby: Pánev necháme zahřát, vsypeme do ní cukr, pokapeme nepatrně vodou a za stálého míchání vařečkou, ohříváme tak dlouho až se rozpustí a začne hnědnout. Do vařícího cukrového roztoku přilijeme opatrně 750ml vody a karamelový cukr rozvaříme. Přidáme hřebíček a med a povaříme ještě 2 minuty. Horkou tekutinu nalijeme přes sítko do připravených nahřátých sklenic a dolijeme vodkou. Hotový grog ozdobíme plátky citronu a karamelem na špejli. Karamelová lízátka: Připravíme si karamel - na suché pánvi za stálého míchání pomalu zahříváme kostkový nebo krystalový cukr, až se zbarví dozlatohněda a příjemně voní. Pak přilijeme trochu vody. Na alobal dáme špejle a přes ně lijeme lžičkou horký karamel. Necháme ho ztuhnout. Lízátky zdobíme grog aj.