Vepřový guláš ze šumavy
100
5
5
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, a osmahneme do zlatova na sádle. Přidáme na kostičky nakrájené maso(jakékoliv vepřové, děláme z toho, jaké je doma. výborný je ze 2 druhů, např půl kýta, půl krkovice). Když se maso začíná přichytávat, a je osmahnuté, přidáme koření, a ještě asi 20 sekund opékáme. Pak ihned zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, a vaříme na mírném ohni cca 45 minut. Pravidelně podléváme, aby bylo maso stále ponořené. Ve vodě si rozmícháme mouku, a zahustíme tím guláš. já to tam dávám přes jemné sítko, abych tam neměla hrudky. Zahuštěný guláš ještě cca 15 minut povaříme na velmi mírném ohni. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, případně jen s chlebem.