Staňte se našimi fanoušky na:

Guláš s pivem

Autor receptu: Petula86 (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle chuti sůl
  • drcený kmín
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti pepř
  • den starý(krajíce), 2 chléb
  • kližka, 650 g hovězí
  • velké, 2 kusy cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • 150 ml voda
  • Plzeňské, 400 ml světlé pivo
  • 2 stroužky česnek

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostky.Na sádle zpěníme na kostičky nasekanou cibuli,přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule.Během míchání opepříme a okmínujeme.Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva.Osolíme,dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka 1 a 1/2 hodiny.Jeli třeba doplnit tekutinu,přiléváme pivo.K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb,majoránku a povaříme do zhoustnutí.Nakonec přidáme rozmačkaný česnek,případně dosolíme.Podáváme s hpuskovými noky nebo chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana 9|1. února 2014
hovězí často nedělám,ale tenhle recept mě zaujal,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!