Cuketovo - zeleninový guláš
45
7
10
TP: Cibulku nakrájime na jemno, maso omýt a osušit, nakrajet na kostičky. Na sádle (popř. oleji) orestujeme do růžova, petřželku (i jiné bylinky dle chuti), poté přidáme 1 lt vody rozpuštěný masox, sůl, lžíci kmínu, tři lžíce solamylu a tři lžičky papriky (může být chili, nebo pálivá). Vložíme do trouby na hodinu a půl (nemíchat, nic nedělat, odpočívat :) ) 250 C /1,5 hod. Vhodnou přílohou může být rýže, brambor, nebo chleba. Přeji Vám dobrou chuť. P.S: Pro žlučnikáře, můžete vše bez orestování smíchat a vložit do pekáče (může být i skleněná), je to také výborné! Jen masoxy rozpustit v teplé vodě, poté dolít do litru studenou s ostatními suroviny.