Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky s bryndzou

Autor receptu: Klaruska89 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé. Přes cedník tlačíme malé nočky do hrnce s vroucí vodou, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme je do mísy a zakryjeme. V misce smícháme bryndzu se smetanou. Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájeno špek. Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou, posypeme vyškvařeným špekem a posypeme sýrem. Můžeme přidat plátek uzeného nebo pečeného kolena (halušky jsou s tím chutnají velmi dobře)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |27. března 2013
Dnes jsme měli na oběd:-) Odpovědět
any20 |18. března 2013
zkusím Odpovědět
Šošonek90|28. března 2013
Moc dobré. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!