Připravíme bramboráky dle klasického předpisu. Jeden bramborák upečeme v rozměru talíře a potom tři menší aby se vešly na ten velký základní. Bramboráky odložíme na teplé místo a připravíme si náplň. Připravíme si malé kostky masa kuřecího, nejlépe z prsíček, vepřového z kýty a kousek jater. Každé maso zvlášť minutkově opečeme na dobře rozpáleném oleji, okořeníme podle vlastní chuti, jako základ postačí sůl a pepř, (můžeme ale volit různé směsy), játra osolíme až po opečení (aby neztvrdla). Na talíř položíme velký bramborák, navršíme tři hromádky z orestovaného masa a přikryjeme je malými bramboráčky a dílo dovršíme exotickou ozdobou. Na tři špejle napíchneme kousky kompotovaného ananasu a mandarinky nebo jiného ovoce (dle fantazie a možností - meruňky atd). Tento ovocný minišpíz vetkneme do bramboráčků. Výsledek je náramná harmonie chuti.