Staňte se našimi fanoušky na:

Hlávkový salát plněný rýží a šunkou

Autor receptu: katerina.blazkova.1 (95 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Obvyklým způsobem připravíme sušenou rýží a zamícháme do ní nasekanou šunku a na másle osmaženou cibulkou. Očištěnou hlávku salátu povaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Pak vyřízneme srdíčka, nasekáme je a přidáme do dušené rýže. Rýžovou nádivkou naplníme saláty a ovážeme je nití. Do kastrolu vložíme na sádlo a slaninu nasekanou cibuli, osmahneme, zalijeme vývarem, vložíme saláty a podusíme asi 15 minut. Pak saláty vyjmeme, odstraníme z nich nitě a saláty složíme na misku. Vývar, v němž se saláty dusily, ochutily lžící rajčatového protlaku, kouskem čerstvého másla a nalijeme ho na saláty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |28. dubna 2013
Vypadá to moc dobře :-) Odpovědět
Uzzi1 |4. ledna 2013
zajímavá úprava hlávkového salátu, recept se mi líbí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!