Staňte se našimi fanoušky na:

Hlívová omáčka k masu

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • 500 g hlívy ústřičné (nakrájené)
  • 1 lžíce oleje
  • neslazené kondenzované Tatra, 1 plechovka mléko
  • 1 kostka masoxu

Pracovní postup:

Hlívu nakrájejte na nudličky a dejte orestovat na olej. Zalijte masoxovým vývarem. Osolte, okořente a vařte asi 20 minut. V kondenzovaném mléku rozšlehejte hladkou mouku. Do vařících hub pomalu za stálého míchání vlijte mléko s moukou, vařte na velmi malém ohni asi 5 minut. Dochutíte solí, octem a troškou cukru. Omáčka je vhodná k vařenému hovězímt masu, vhodná příloha je houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.h |26. května 2014
vyzkouším Odpovědět
Hanina |10. května 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!