Listový špenát, kopřivy a medvědí česnek spaříme ve vroucí mírně osolené vodě, scedíme a drobně překrájíme. Na másle dosklovata orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, krátce zarestujeme , přidáme směs špenátu,kopřiv a medvědího česneku, osolíme, opepříme, zarestujeme, přilijeme rozšlehané vajíčko ve smetaně, krátce provaříme případně dochutíme solí a pepřem. Hňupky: oloupané brambory jemně nastrouháme , osolíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Těsto vykrajujeme lžící a smažíme v rozpáleném sádle. Necháme na ubrousku okapat. Párečky opečeme v sádle. Uvedený recept na hňupky (pampuchy) je z valašska. Brambory jsem strouhal polovinu na jemném a polovinu na mrkvovém struhadle. Po scezení jsem těsto nechal v cedníku, lžící vykrajoval , ale v ruce dotvářel a vkládal do rozpáleného sádla. Jsou výborné čerstvě usmažené.