Máslové sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a vyložíme jimi dno dortové formy. Vytvoříme pevnou, rovnou vrstvu (lze si při tom vypomoci polévkovou lžící). Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a korpus zapečeme po dobu zhruba 8 až 10 minut. Mezitím si ve velké misce smícháme tvaroh s tvarohovými sýry, přidáme celá vejce a podle chuti směs osladíme cukrem. Vzniklou hmotu nalijeme na korpus. Dáme do trouby předehřáté na 140° Celsia a pečeme v ní zhruba 1 hodinu. Poté vypneme a tvarohový koláč necháme uvnitř trouby dojít. Po vyndání z trouby koláč objedeme podél vnitřního obvodu formy nožem – při chlazení se totiž cheesecake zmenšuje a na jeho povrchu by vznikly praskliny. Na hotový upečený koláč lze ještě přidat ovocnou polevu. Výborně se hodí třeba jahody, borůvky, maliny nebo angreštový kompot. Vybrané ovoce rozvaříme s trochou vody, případně i osladíme, rozmixujeme tyčovým mixérem. Do této hmoty nakonec za stálého zahřívání vmícháme dva předem ve vodě rozmíchané vanilkové pudingy. V okamžiku, kdy hmota při míchání pěkně tuhne, ji můžeme vlít na korpus. Necháme ztuhnout přes noc v lednici.