Smažené žloutkové řezy
20
2
3
Listové těsto vyválejte na na plát o síle 3 mm a kruhovou formou vykrojte 12 plátů, pečte je při teplotě 220°C asi 20 minut. Mléko s cukrem a s dření z vanilky svařte. Do trochy mléka zakvedlejte žloutky, dejte zpět a míchejte, až zhoustne, pak přidejte vymačkanou želatinu, kysanou smetanu a šlehačku. Náplň naneste ve slabé vrstvě na čtyři vychladlé pláty. Na každý rozložte odkapané a vypeckované třešně a potřete krémem. Všechny pláty na sebe navrstvíme. Dortík potřete ze všech stran zbývajícím krémem a okraje začistěte nožem. Poslední plát potřete polevou utřenou z moučkového cukru a citrónové šťávy. Poslední plát s polevou položte na dort a posypejte mandlovými lupínky.