Staňte se našimi fanoušky na:

Honzovy buchty z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VŠECHNY SUROVINY MUSÍ MÍT POKOJOVOU TEPLOTU.... Suroviny dáme do hnětací nádoby v následujícím pořadí - 310 ml mléka, 100 g másla (dejte si ho na minutku do mikrovlnky, aby povolilo), 2 žloutky, 500 g polohrubé mouky, 1 špetku soli do jednoho rohu nádoby a 50 g cukru s 30 g droždí do druhého rohu. Pekárnu zapneme na program TĚSTO. Při hnětení si těsto kontrolujeme a případně přidáme mouku a nebo mléko - já přidávala cca dvě hrstě mouky. Těsto kontrolujeme i ke konci kynutí - program jsem vypínala 10 minut před koncem, protože se mi už těsto chtělo podívat z pekárny ven :-D Než se nám těsto uhněte a vykyne, tak si připravíme náplň... NAPŘ. Tvarohovou - 500 g tvarohu, 1 žloutek, 1/2 balení vanilkového pudinku, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžíce krupicového cukru a můžeme rozředit trochou mléka. Makovou - 200 g namletého máku dáme do kastrůlku s cca 200 ml mléka a trochu povaříme (mléko dle potřeby přidáme). Do máku přidáme 2 vrchovaté PL strouhaného perníku, 0,5 KL skořice, hrstičku rozinek i s rumem ve kterém se louhovaly, 4 PL krupicového cukru, vanilkový cukr, na ovonění můžeme přidat i citrónovou kůru. Náplň povaříme cca 15 minut na mírném plameni za častého míchání. Náplň odstavíme a necháme vychladnout. Těsto si rozdělíme na 18 dílků, ze kterých uděláme placičky, na které poklademe náplň. Buchtičky si zabalíme a klademe do rozpuštěným máslem vymazaného pekáče. Každou buchtičku si pečlivě pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby nám pak šly pěkně oddělit. Pečeme na 180 °C cca 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |25. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|25. ledna 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!