Cibuli nakrájíme najemno, prolisujeme (nebo rozdrtíme) česnek a houby nakrájíme na plátky. Osmažíme plátek masa (jakékoliv vaše oblíbené) na oleji, když je hotové sundáme z pánve a udržujeme v teple. Ke zbylému oleji přidáme máslo a osmažíme cibuli (až zesklovatí), přidáme část česneku a krátce osmahneme. Přidáme plátky žampionů a sušené houby, hned jak se z hub odpaří většina šťávy, přidáme zbytek česneku a nasekanou petrželovou nať. Smažíme 1-2 minuty, zalijeme červeným vínem a vaříme další 2 minuty, pak zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme obsah 2 vaniček bujonu a promícháme, vaříme 10 minutl. Zahustíme jíškou a ještě povaříme 1-2 minuty. Maso vč. šťávy, která z něj vytekla během odstavení, přidáme do omáčky a přihřejeme. Můžeme ještě dochutit podle potřeby dochucovadlem. Vhodná příloha knedlík, rýže, brambory.