Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová omáčka s růžovou hlívou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 250 g hlívy růžové tropické
  • 250 g shiitake
  • 50 g másla
  • asi 3 lžíce mouky hladké
  • 3/4 l hovězího vývaru
  • 1/4 l sladké smetany
  • 1 žloutek

Pracovní postup:

Nakrájené houby poduste na másle se solí a kmínem doměkka. Potom zalijte vývarem a přidejte smetanu (1 lžíci si nechte stranou), ve které jste před tím rozmíchali mouku. Za stálého míchání vařte 5 minut. Dochuťte citronovou šťávou, odstavte z ohně a zjemněte žloutkem rozmíchaným ve zbylé smetaně. Podávejte k vařenému masu s knedlíky. Pěstovat Hlívu růžovou je trochu náročnější, sadba se dá sehnat v e-shopech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!