Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové karbanátky se šalvějí

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 snítky šalvěje
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 100 g anglické slaniny
  • 10 g sušených hřibů
  • 150 g telecích jater
  • 150 g lišek
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 500 g rajčat
  • 1 vejce
  • 2 šalotky
  • 3 lžíce lískových oříšků
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku

Pracovní postup:

Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek a osmahněte na oleji. Rajčata oloupejte, nadrobno nakrájejte, přidejte k cibuli a 10 minut poduste. Ochutíte solí, pepřem, cukrem a tabascem. Hříbky namočte. Šalotky jemně nasekejte. Slaninu pokrájejte na kostičky. Očištěné lišky nakrájejte na plátky. Posekejte šalvěj. 3/4 slaniny rozškvaříte a šalotku na ní osmahnete. Přidáte lišky, šalvěj a dusíte, až se tekutina vypaří. Přisypete nakrájená játra a 1/2 minuty opékáte. Slijete hříbky, nakrájíte a spolu s játry a liškami, vejcem, ořechy, citronovou kůrou a petrželí vmícháte do mletého masa. Okořeníte a vytvarujete karbanátky. Na zbylém špeku je se šalvějí asi 10 minut opékáte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!