Kotlety zbavíme kostí a naklepeme. Trochu je osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran dozlatova. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Do hrnce přidáme houby (sušené předem namočíme do vody), nasekané stroužky česneku a vyklopíme rajčata i se šťávou. Rajčata trochu pomačkáme, vše podlijeme vínem, okořeníme, přiklopíme a na mírném ohni pomalu dusíme. Občas zkontrolujeme, když je třeba, přilijeme lžíci vody. Dusíme tak dlouho, až je maso měkké a z ostatních surovin vznikne voňavá hustá omáčka, kterou není třeba již ničím zahušťovat. Omáčku ochutnáme, přidáme lžičku cukru, je-li třeba dosolíme a můžeme podávat. Jako přílohu volíme rýži Basmati, kterou posypeme sekanou petrželkou. Jídlo na talíři dozdobíme kostičkami čerstvé okurky. K tomuto jídlu se hodí sklenka suchého červeného vína.