Srbák
30
3
5
Ve velké pánvi rozpálíme olej a smažíme cibuli a česnek do změknutí. Pak do pánve přidáme houby a smažíme přibližně 3 minuty, nebo až začnou hnědnout. Přidáme rýži a špetku šafránu. Promícháme, aby se rýže obalila olejem. Smícháme vývar s vínem a během varu postupně naběračkou přidáváme tekutinu do pánve. Po přidání vývaru směs pokaždé promícháme, a než znovu přidáme další naběračkou, necháme tekutinu plně vstřebat. Až spotřebujeme všechno víno s vývarem, měla by být rýže uvařená. Provedeme zkoušku ochutnáním několika zrnek. Jsou-li tvrdá, přidáme ještě trochu vývaru nebo čisté vody a podle potřeby dovaříme. Nakonec vmícháme tymián a parmazán. Na závěr podle chuti opepříme a doslíme.