Slaninu nakrájejte na kostičky a zvolna ji vyškvařte. Část tuku slijte a na zbytku osmahněte dozlatova na kostičky nakrájenou housku. Zvlášť přidejte v pánvi ke slitému tuku trochu másla, zpěňte na něm cibulku, přidejte pokrájené houby, orestujte je a poduste doměkka, osolte a opepřete. Opečenou žemli (housku) i houbovou směs po zchladnutí spojte. Přilijte v mléce rozšlehaná vejce, mouku, petrželku a podle potřeby strouhanku. Hmotu dobře propracujte a nechte ji odpočinout. Rukou namočenou ve vodě z ní pak vytvořte kulaté knedlíky a všechny naráz uvařte v osolené vroucí vodě (cca 10 minut). Mezitím nakrájejte druhou cibuli na kolečka, rozeberte na kroužky a osmahněte na troše másla dozlatova. Uvařené knedlíky sceďte, rozkrojte každý na 2 poloviny, rozložte je na talíř, ozdobte cibulovými kroužky a podávejte buď s dušenou zeleninou, nebo jako přílohu k bílému masu. Vynikající jsou krůtí medailonky.