Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové špekové knedlíky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať (sekaná)
  • strouhanka (podle potřeby)
  • 200 g špeku
  • 3 lžíce mouky hrubé
  • 1 lžíce másla
  • 1/4 l mléka
  • 2-3 vejce
  • 5 žemlí
  • 2 cibule
  • 1/2 kg hlívy ústřičné (čerstvá nebo směs lesních hub)

Pracovní postup:

Slaninu nakrájejte na kostičky a zvolna ji vyškvařte. Část tuku slijte a na zbytku osmahněte dozlatova na kostičky nakrájenou housku. Zvlášť přidejte v pánvi ke slitému tuku trochu másla, zpěňte na něm cibulku, přidejte pokrájené houby, orestujte je a poduste doměkka, osolte a opepřete. Opečenou žemli (housku) i houbovou směs po zchladnutí spojte. Přilijte v mléce rozšlehaná vejce, mouku, petrželku a podle potřeby strouhanku. Hmotu dobře propracujte a nechte ji odpočinout. Rukou namočenou ve vodě z ní pak vytvořte kulaté knedlíky a všechny naráz uvařte v osolené vroucí vodě (cca 10 minut). Mezitím nakrájejte druhou cibuli na kolečka, rozeberte na kroužky a osmahněte na troše másla dozlatova. Uvařené knedlíky sceďte, rozkrojte každý na 2 poloviny, rozložte je na talíř, ozdobte cibulovými kroužky a podávejte buď s dušenou zeleninou, nebo jako přílohu k bílému masu. Vynikající jsou krůtí medailonky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!