Naše domácí "Lučina"
10
17
26
Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na sádle. Pak přidejte pokrájené čirůvky, kmín a restujte zvolna tak dlouho, dokud houby neztratí podstatnou část vody. Směs stále míchejte, aby se nepřipalovala. Mezitím si připravte drobné šupiny ucha Jidášova, zalijte sójovou omáčkou a přidejte asi 250 ml vařící vody (houba značně zvětší objem). Když se větší část vody z čirůvek vyvaří, přidejte ucho Jidášovo a povařte asi 10 minut. Jak směs mírně zchladne, umelte ji na masovém strojku, přidejte prolisovaný česnek, citronovou šťávu, koření a sardelovou pastu. Všechno promíchejte a naplňte do malých sklenic až po okraj. Uzavřete a uložte v chladu, používá se jako rybí kaviár.