Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový pudink - jemný

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej
  • sůl
  • tuk (na vymazání formy)
  • mletá sladká paprika
  • strouhanka (na vysypání formy)
  • zeleninový salát (libovolný)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1/2 l vody
  • 1/2 l hovězího vývaru
  • 2 vejce
  • 1/4 kg rýže
  • 1/2 kg penízovky sametonohé
  • asi 5 dkg špeku

Pracovní postup:

Nakrájejte špek a osmahněte dorůžova, přidejte nakrájené houby a duste se solí, paprikou a rajským protlakem. Rýži poduste na oleji, zalijte vařící vodou a duste doměkka. Vymaštěnou a strouhankou vysypanou formu plňte střídavě vrstvou rýže a hub. Když je forma do poloviny plná, zalijte vývarem, do kterého jste před tím rozmíchali vajíčka a mouku. Pudink vařte asi hodinu ve vodní lázni. Po vychladnutí vyklopte a dejte zeleninový salát jako přílohu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!