Staňte se našimi fanoušky na:

Houby nakládané v soli

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 g soli
  • 1 kg hub (mladých a zdravých)

Pracovní postup:

Houby nasucho očistěte, neperte je ve vodě. Nakrájejte na silnější plátky nebo na kostičky, rouložte je na vál a nechte asi 2 hodiny oschnout.Pak je v míse promíchejte se suchou solí, napechujte do sklenic nechte stát v chladu do druhého dne. Za tu dobu se houby slehnou a proto je doplním další dávkou oschlých a prosolených hub. Pevně je ve sklenici upěchujte a vrchní vrstvu dobře posolte, aby byly houby solí úplně zakryté. Sklenice uzavřete tím, co máte po ruce - víčky nebo ovažte pergamenem, případně celofánem. Přídávejte do polévek nebo omáček a jídlo už nemusíte solitl. Pokud by se vám zdály přesolené, je možné část soli odstranit propláchnutím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |12. srpna 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!