Staňte se našimi fanoušky na:

Houby s motýlky, špenátem a rajčaty

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1/2 svazku rukoly nebo rokety
  • 80 g sýra gorgonzola
  • 300 g hub dle vlastního výběru
  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g listového špenátu
  • 500 g těstovin (motýlci)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce rozmarýnu (posekaného)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce tymiánu (posekaného)
  • 1 pórek

Pracovní postup:

Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě, sceďte a nechte je okapat. Houby očistěte, otřete vlhkou utěrkou a podle potřeby je rozkrájejte. Pórek důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka. Špenát přeberte, očistěte, properte, nechte okapat (popř. pokrájejte). Rajčata omyjte rozpůlte, gorgonzolu rozkrájejte na kostky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm houby a pórek. Přidejte špenát a všechno poduste. Vmíchejte rajčata, gorgonzolu a těstoviny, společně prohřejte. Houbovu směs osolte, opepřete, ochuťte bylinkami a sójovou omáčkou. Slunečnicová semínka opražte na pánvi nasucho dozlatova. Rukolu (roketu) očistěte, operte a osušte. Směs dejte do mísy a posypte slunečnicovými semínky a roketou. Můžete ještě přizdobit čersvým rozmarýnem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!