Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě, sceďte a nechte je okapat. Houby očistěte, otřete vlhkou utěrkou a podle potřeby je rozkrájejte. Pórek důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka. Špenát přeberte, očistěte, properte, nechte okapat (popř. pokrájejte). Rajčata omyjte rozpůlte, gorgonzolu rozkrájejte na kostky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm houby a pórek. Přidejte špenát a všechno poduste. Vmíchejte rajčata, gorgonzolu a těstoviny, společně prohřejte. Houbovu směs osolte, opepřete, ochuťte bylinkami a sójovou omáčkou. Slunečnicová semínka opražte na pánvi nasucho dozlatova. Rukolu (roketu) očistěte, operte a osušte. Směs dejte do mísy a posypte slunečnicovými semínky a roketou. Můžete ještě přizdobit čersvým rozmarýnem.