Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí dršťky se zeleninou

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dršťky očistíme a vypereme v několika vodách. Spaříme je vodou, scedíme a vypereme znovu ve studené vodě. Vložíme do nádoby a s vařící vodou a vaříme 5-6 hodin. Vyjmeme je z vody a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a jíšku přimícháme do 2 litrů vývaru, přidáme cibuli, zeleninu, směs bylinek a koření. Uvedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Přidáme dršťky, nádobu přikryjeme pokličkou a vaříme ještě několik hodin, dokud dršťky úplně nezměkly. Podáváme s drcenou majoránkou a strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!