Čerstvý zázvor masu dodává zvláštní, pikantní chuť. Kdo má rád.. tak je daleko lepší než klasický guláš. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce na rozpálené sádlo ( olej ) a restujeme do růžova. Mezitím si nakrájíme hovězí maso na kostky. Česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Na cibulku přesypeme maso a orestujeme, pak přidáme zázvor, česnek a rajský protlak. Vše krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou do výšky masa. Podle potřeby osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do změknutí. Dle potřeby podléváme vodou. Na závěr mírně zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce a ještě 15 minutek povaříme, podle potřeby ještě dochutíme. Hovězí na zázvoru můžeme podávat s bramborami, knedlíkem nebo rýží.