Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí gulášek

Autor receptu: Xereus (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a kmín, přidáme trochu mleté červené papriky, zamícháme, vložíme maso, rychle je osmahneme po všech stranách a pod pokličkou dusíme na malém plaménku do vydušení šťávy. Při dušení je občas zamícháme. Potom maso osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a trochu vody a dusíme dále pod pokličkou. Při dušení je občas zamícháme a podlijeme vodou Když je maso napůl dušené, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, a za stálého míchání je smažíme 5 minut. Potom maso zalijeme vodou tak,aby omáčka byla řídká, přidáme prolisovaný česnek a dusíme do změknutí masa. Na zbytku sádla zpěníme mletou papriku (můžeme přidat i trochu pálivé nebo chili), přidáme ji do guláše současně s majoránkou a ještě necháme přejít arem. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem. Pokud se nám zdá guláš příliš řídký, přidáme jíšku nebo mouku rozmíchanou ve vodě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |26. řijna 2013
guláš je taky taková klasika na tisíc způsobů ;) Odpovědět
Lenny |17. června 2013
gulášky mám ráda Odpovědět
Hrabča |20. května 2013
super Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
Vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
MŇAM Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
vypadá dobře, až na to ke kterému jídlu vlastně foto patří, už to vidím několikrát Odpovědět
Januse |23. dubna 2013
tak nevím proč jsou u guláše hovězího a guláše na pivu stejné fotky Odpovědět
olma |19. dubna 2013
máme rádi Odpovědět
aB |19. dubna 2013
hodně dobrá klasika Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!