Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí kostky se slaninou na zelenině

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička kmín
  • 1/2 lžičky mletá paprika sladká
  • 1/2 lžičky pepř
  • 80 g anglická slanina
  • hera, 80 g
  • plnotučná, 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1/4 l smetana
  • větší, 1 ks cibule
  • 3/4 ks masox
  • 1 ks pórek
  • sterilované, 6 ks žampióny
  • zadní, 1 kg hovězí

Pracovní postup:

na rozehřátém tuku(heře)osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli,nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření.Do tohoto základu vložíme osolené maso nakrájené na větší kousky a na proužky nakrájenou slaninu,naprudko opečeme po všech stranách za stálého míchání,zasypeme moukou a za dalšího míchání jí necháme s masem trochu opražit.Postupně podléváme horkou vodou na potřebné množství,stále mícháme a přidáváme masox.uzavřeme a dusíme v papiňáku asi 40 minut.Potom přidáme smatanu,hořčici,žampióny a kmín zamícháme a jěště chvíli prohřejeme. Příloha,bramborový knedlík,rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |26. června 2013
supééér Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!