Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí nudličky "BANDIERA ITALIANA"

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ingredience pro 2 osoby: 200 g hovězího zadního, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje Extra Vergine Sasso, 100 ml červeného vína, 1 cuketa, 1 lžíce olivového oleje Extra Vergine Sasso, tymián Polenta: 120 g instantní bílé polenty vhodné k obarvení, 1/2 loupaných rajčat DeRica, 500 ml vody, sůl, oříšek másla, 50 g Parmigiano Reggiano Maso nakrájíme na nudličky, cibuli i česnek na jemno. Na olivovém oleji orestujeme maso, osolíme a opepříme, poté přidáme cibuli a česnek, orestujeme, podlejeme vínem a trochou vody a 25 minut dusíme (15 minut v tlakovém hrnci). Mezitím nakrájíme cuketu na kostičky a na olivovém oleji ji krátce orestujeme s tymiánem a hrubozrnnou solí. Na polentu svaříme 500 ml vody, vmícháme do ní instatní polentu, ppovaříme 1 minutu, ochutíme solí a máslem a nastrouháme také sýr Parmigiano. Polovinu z polenty odložíme (rozmažeme na plech) a zbytek smícháme s loupanými rajčaty. Poté ji také rozetřeme na plech nebo jiný vhodný (vymazaný) podklad a necháme zatuhnout. Polentu nakrájíme na vhodné pláty, prohřejeme a podáváme přelitou masem a hotovou cuketou. Z kombinace červené obarvené a bílé polenty spolu se zelenou cuketou vytvoříme na talíří italskou vlajku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
ukládám Odpovědět
Hana S |24. května 2014
vypadá Odpovědět
Hana S |24. května 2014
to na talíři Odpovědět
Hana S |24. května 2014
hezky Odpovědět
Hana S |24. května 2014
recept Odpovědět
Hana S |24. května 2014
dobrý Odpovědět
Alpenrose |23. května 2014
**** Odpovědět
kymlal |23. května 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!