Ingredience pro 2 osoby: 200 g hovězího zadního, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje Extra Vergine Sasso, 100 ml červeného vína, 1 cuketa, 1 lžíce olivového oleje Extra Vergine Sasso, tymián Polenta: 120 g instantní bílé polenty vhodné k obarvení, 1/2 loupaných rajčat DeRica, 500 ml vody, sůl, oříšek másla, 50 g Parmigiano Reggiano Maso nakrájíme na nudličky, cibuli i česnek na jemno. Na olivovém oleji orestujeme maso, osolíme a opepříme, poté přidáme cibuli a česnek, orestujeme, podlejeme vínem a trochou vody a 25 minut dusíme (15 minut v tlakovém hrnci). Mezitím nakrájíme cuketu na kostičky a na olivovém oleji ji krátce orestujeme s tymiánem a hrubozrnnou solí. Na polentu svaříme 500 ml vody, vmícháme do ní instatní polentu, ppovaříme 1 minutu, ochutíme solí a máslem a nastrouháme také sýr Parmigiano. Polovinu z polenty odložíme (rozmažeme na plech) a zbytek smícháme s loupanými rajčaty. Poté ji také rozetřeme na plech nebo jiný vhodný (vymazaný) podklad a necháme zatuhnout. Polentu nakrájíme na vhodné pláty, prohřejeme a podáváme přelitou masem a hotovou cuketou. Z kombinace červené obarvené a bílé polenty spolu se zelenou cuketou vytvoříme na talíří italskou vlajku.